Cu rolurile pe scenă

Cu rolurile pe scenă

]M-am pomenit într-o zi de toamnă, că îmi iau toate rolurile pe care le joc în viața asta, și le urc pe o scenă, să le cizelez. Cred că aceasta ar fi o definiție bună pentru improvizație: cizelarea rolurilor.

Indiferent că mă jucam din rolul de fost specialist HR sau rolul de actual consultant IT  sau priveam provocarea din rolul de fiică sau viitoare soție a cuiva, improvizația m-a ajutat să devin, așa cum zic psihologii, o versiune mai bună a mea, în toate rolurile.

Dacă analizez impactul călătoriei de 4 luni, pot spune că unele dintre beneficii sunt:

  • deși sunt psiholog de profesie, am învățat importanța comunicării și mai presus de toate, importanța ascultării, atât din perspectiva celui ascultat, cât și a celui care trebuie să asculte. Și câte lucruri minunate poți învăța dacă știi cum să asculți. Am practicat exercițiul acesta acasă și la birou, și am aflat lucruri importante atât despre omul cu care-mi împart cinele, dar și despre nevoile și dorințele specifice ale clienților mei
  • adresarea întrebărilor – dincolo de ascultare, adresarea întrebărilor, de clarificare în special, a fost un lucru care să mă ajute în relațiile inter-personale
  • acceptarea vulnerabilităților – ale mele și ale celorlalți. În cadrul cursului de impovizație am învățat să accept că, la fel ca și colegii mei, am o sumedenie de lucruri care mă pot face să plâng, să simt frica sau nesiguranța. Dar odată cu exersarea, înveți să le accepți ca parte a sinelui tău și să rezonezi cu ele, uneori chiar să le înfrângi (aici e nevoie de multă exersare).

Improvizația nu ține cont de roluri, nu discriminează și nu e limitativă. Improvizația îți va fi de ajutor și dacă esți pompier, inginer sau chelner, antreprenor sau verișor. Și te va apropia de tine și de cei din jurul tău, fie ei managerii, subordonații sau părinții tăi.

Și așa cum spunea o colega de pe scena, devenind un om mai bun, reușesc sa îi ajut si pe cei care intră în relație cu mine să devină oameni mai buni.  Așa că ia-ți tatăl, copilul sau colegul de serviciu și acceptați provocarea de a vă depăși limitele.

Noi ne-am etalat cele mai bune roluri ale noastre pe scena improvizației (poți vedea mai jos cât de bine). Vii și tu?

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://studioimpro.ro/wp-content/uploads/2020/04/Asset-3-1.png);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}