Impro-cadouri către sine

Impro-cadouri către sine

Perioada de iarnă ne duce adesea cu gândul la cadouri, de cele mai multe ori îndreptate către cei dragi. Oare ce i-ar plăcea mamei mele să primească? Dar prietenului meu?

Dar ție? Ție ce ți-ar plăcea să primești în dar?

Poate îți e ușor să te gândești la câteva lucruri standard, de care poate nu ai neapărat nevoie. Dar când ai fost ultima dată creativ atunci când ai răspuns la întrebarea ”Ce cadouri îți dorești?”

Sau când a fost ultima dată când ai putut să răspunzi în acord cu nevoile tale imediate, cu dorințele tale, dincolo de standardele impuse social? Și cel mai important…

Când ți-ai oferit ție ultima dată un cadou?

Răspunsul la întrebările de mai sus le găsim, fiecare dintre noi, printr-o scurtă radiografie a sinelui. Dar oare câți dintre noi și-au oferit acel răgaz de a sta și a reflecta la propriile emoții, trăiri, dorințe?

În contextul cotidian care se desfășoară în secolul vitezei, să-ți faci timp pentru tine pare un lux pe care foarte puțini oameni și-l permit, însă e un cadou pe care ți-l poți oferi, un timp pe care-l fructifici la maximum, pentru tine și pentru cei din jurul tău.

Am început articolul acesta cu ideea de cadouri în minte, deoarece de aproape 2 luni, îmi ofer un cadou săptămânal prin participarea la cursurile de Improvizație. Și știi de ce-l consider un cadou?

E o călătorie. O călătorie de auto-cunoaștere, de stabilire a valorilor și a priorităților, de îmbunătățire a abilităților cognitive, de ieșire din zona de comfort, care vine la pachet cu înfruntarea unor frici iraționale, de observare a detaliilor, fie ele într-o relație sau într-o situație.

Timpul investit este unul de calitate. Iar 2 ore din cele 168 de ore disponibile într-o săptămână nu reprezintă o scuză, cu toții ne putem aloca acest interval pentru dezvoltarea noastră.

Dezvoltându-ne pe noi, îi ajutăm și pe cei din jurul nostru să crească. Dacă eu devin un om mai bun, care se cunoaște pe sine și e conștient de propriile emoții, opinii și trăiri și mi le pot asuma așa cum sunt ele, voi fi un om mai bun și în relația cu cei din jurul meu, fie ei familia sau colegii de serviciu.

Sărbătorile acestea, pe lângă clasicii biscuiți și șosețele, alege să-ți faci și tie un cadou.

(Iulia Jianu)

Dacă vrei să afli despre Cursurile de Improvizație teatrală pentru adulți, contactează-ne! studioimprocluj@gmail.com

Dacă vrei să vezi poze, sau să vezi ce spun participanții la Atelierele si Cursul de Improvizatie pentru adulți, accesează link-ul următor:
https://www.facebook.com/Studio-Impro-Adults-1585950188361…/

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://studioimpro.ro/wp-content/uploads/2020/04/Asset-3-1.png);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}