Scenarita îți afectează cariera și viața personală?

Scenarita îți afectează cariera și viața personală?

Scenarita este o “boală” care apare când primeşti o ştire, o informaţie care te neliniștește  și care are legătură cu viitorul. Cu alte cuvinte, e soră cu Anxietatea și face, din păcate, din ce în ce mai multe victime (unii spun că 9 din 10 oameni prezintă simptome).

Există cel puțin două tipuri de scenarită: starea acută și starea cronică.

În starea acută, pulsul începe să crească și primele gânduri sau propoziții încep cu  Aoleu…Vai de mine, Nu se poate, Ce mă fac?… e posibil să apară si expresii ilicite (sau înjurături). Creierul se blochează pe programul PANICĂ și declanșează avalanșa de idei contaproductive, de lamentare și un întreg vârtej emoțional negativ.

Un pahar cu  apă, exerciţiile de respiratie și o vorbă bună, de încurajare ne ajută să ne calmăm. Dacă depăşim această fază, se deschide calea ca să găsim soluții raționale, gânduri liniștitoare și să descoperim soluții rezonabile ca să rezolvăm problema ce a declanșat scenarita.

Starea cronică este mai păcătoasă. Ea se instalează confortabil în viața noastră și ne paralizează orice intenție de a acționa într-o direcție care include riscuri. În general, starea cronică de scenarită are o relație specială cu DACĂ și DAR, urmate de explicații și motive mai mult sau mai puțin raționale care ne stau în calea rezolvării problemei. Așa ajungem la Resemnare și la Neputința de a acționa.

Avem și o veste bună. Și anume, că persoanele cu scenarită sunt, de regulă, foarte creative. Drama și tragedia din scenariile închipuite ating cotele superioare ale imaginației. Astfel de persoane ar putea să se inscrie, cu șanse mari de reușită (nu glumesc), la cele mai prestigioase concursuri de scenarii ficţionale. Asta, bineînțeles, dacă ar avea curajul să trimită scenariul la concurs.

 

Cursul de Improvizație pt adulți, organizat de Studio Impro, se adresează mai ales persoanelor care trec prin stări de scenarită cronică.

Vrei să afli mai multe detalii despre curs?

Intră aici: www.studioimpro.ro și înscrie-te la următoarea grupă pe care o începem curând.

https://www.facebook.com/events/400410753645551/

Dacă ai nevoie de ajutor, te rugăm să ne scrii la adresa studioimprocluj@gmail.com.

Te așteptăm, ca să tratăm împreună, cum se cuvine, scenarita! 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://studioimpro.ro/wp-content/uploads/2020/04/Asset-3-1.png);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}