Cum pot clasele de improvizație să îți îmbunătățească viața

Cum pot clasele de improvizație să îți îmbunătățească viața

Începe toamna, te-ai întors din concediu relaxat(ă) și începi să te gândești mai profund la faptul că relațiile tale cu cei din jur, calitatea lor depinde în mare măsură de cât de bine ești cu tine, de cât de deschis(ă) spre experiențe noi ești și nu în ultimul rând, de cât de bine comunici. Dacă nu îți acorzi punctaj maxim la aceste aspecte, poți să le îmbunătățești. Cu siguranță unul dintre instrumentele cele mai eficiente și distractive este…improvizația! Următoarea clasă de improvizație marca Oana Pocan și Studio Impro începe la 5 septembrie 2022…grăbește-te să prinzi un loc, aici

 

Cum îți îmbunătățești viața improvizând

Dacă ești în Cluj sau poți să te deplasezi aici, o dată pe săptămână, ai șansa să participi la clasele de improvizație organizate și susținute de Oana Pocan și Studio Impro. Oana este actriță dar și profesoară la Facultatea de Teatru iar clasele ei de improvizație sunt o joacă…serioasă. Le planifică și le susține cu profesionalism și atenție spre cine ești tu.

Oana te vede și te aude cu adevărat, te determină să ieși din carapace, să te cunoști mai bine și să îți îmbunătățești relația cu tine și cu cei din jur. Obiectivul final este să îți îmbunătățești viața, trecând printr-un proces cât se poate de plăcut: improvizația. Se lasă cu foarte multe râsete, lacrimi și clipe memorabile, de fiecare dată, la fiecare clasă!

Dar nu te lăsa înșelat(ă), acesta este un curs adevărat, este un Curs de improvizație pentru adulții care vor să treacă printr-un proces de dezvoltare personală, ce utilizează metode și instrumente specifice pregătirii actorilor profesioniști, dar adaptate non-actorilor.

 

Hai și tu la antrenament!

Ceea ce Oana Pocan propune cursanților este un ANTRENAMENT ce implică procese psihice și motorii capabile să îmbunătățească și să stimuleze la nivel intelectual, emoțional, corporal (fizic) și spiritual persoana, în integralitatea sa.

Cursul este unul practic (fără scaune, fără pix şi agendă) și se desfășoară într-o atmoferă relaxată, plină de umor și bună dispoziție. Este practic un antrenament al abilităților tale de comunicare (verbală, paraverbală şi non-verbală) pe parcursul căruia fiecare dintre participanți își exersează: ascultarea activă; atenţia şi spiritul de observaţie; puterea de concentrare; empatia; relaţionarea cu sine şi cu ceilalți; expresivitatea corporală (limbajul non-verbal); asumarea/ gestionarea emoţiilor (teama de expunere).

Ce beneficii obții

Prin stimularea creativităţii cu ajutorul tehnicilor şi instrumentelor teatrale, fiecare participant, deci și tu!, are șansa să îşi optimizeze: mecanismele cognitive (senzaţia, percepţia, memoria, gândirea, imaginaţia); expresivitatea vocală şi corporală; flexibilitate mentală şi emoţională, atât de necesare pentru o comunicare autentică. În urma cursului te vei alege cu o imagine de sine îmbunătățită, o încredere mai mare în forțele proprii, o comunicare intra și interpersonală sporită. Vei ști cum să adopți o atitudine pozitivă și optimistă, și un comportament creativ în viața de zi cu zi. Ceea ce îți va îmbunătăți viața.

După terminarea modului de începători, absolvenții pot opta pentru modulul de avansați (improvizație non-verbală și de grup) sau/și pentru Atelierul de actorie adulți.

 

Câteva motive pentru care ar trebui să urmezi un curs de improvizație

  1. Vei învăța cum să gândești pe propriile picioare

Această abilitate este una care îți va fi utilă în sala de curs, în mediul de lucru dar și în viața de zi cu zi. În improvizație, nu poți să te gândești prea mult la reacția ta, cântărind argumentele pro și dezavantajele modului în care ar trebui să reacționezi la o situație, pentru că trebuie să acționezi ACUM. Asta înseamnă improvizația! Să te antrenezi ca să poți să evaluezi rapid o situație, să poți să faci o alegere și să reacționezi pe loc, cu încredere în forțele proprii. Este o abilitate minunată pe care o poți avea …unii ar spune chiar că este o super putere! 😊

  1. Vei învăța cum să spui ”da”

Prima regulă a improvizației este să spui mereu ”da”. Deși poate fi o provocare distractivă, această abilitate te va ajuta să cunoșți lucruri dinafara zonei tale de confort. Să recunoaștem, în viață există o mulțime de momente în care este mai ușor să spui „nu” unei situații. A învăța să spui „da” deschide, aproape întotdeauna, porți către noi experiențe și te ajută să crești și să înveți lucruri noi.

  1. Vei râde…cu lacrimi

Râsul este bun pentru sufletul și..abdomenul tău. Eliberează și tensiunea și stresul. Sunt șanse mari ca, dacă te simți stresat(ă) de ceva înainte de cursul de improvizație, după un râs bun, să te simți mai bine, indiferent de subiectul care te-a necăjit anterior.

  1. Îți vei face prieteni noi (și posibil parteneri de afaceri noi)

Cursurile de improvizație necesită un sentiment de încredere și intimitate. Iar o atmosferă în care nu te simți judecat(ă) te ajută să te deschizi și să-i cunoști cu adevărat pe alții și pe tine însuți. De asemenea, relații profesionale se pot închega și cu prietenii de la o clasă de improvizație pentru că știi deja cât te-au sprijinit și că ți-au câștigat încrederea. Încrederea este esențială atunci când se lucrează fără un script.

  1. Îți vei îmbunătăți abilitățile de a vorbi în public

Învățând să vorbeșți în fața unei clase te va ajuta să susții prezentări și discursuri în orice tip de cadru, ocazional sau profesional. Cercetările au arătat că vorbitul în public este una dintre primele zece fobii ale populației generale, dar și una dintre necesitățile vieții. Antrenamentul de improvizație te va ajuta să depășești această frică și te va învăța să fii un vorbitor mai eficient, în aproape orice situație. Cursul de improvizație te învață să depășești greșelile, să înveți să râzi de tine însuți și să-i liniștești pe alții.

  1. Vei deveni mai deschis(ă) la minte

Acest lucru este valabil pentru orice: oameni, oportunități, riscuri etc. Odată cu dobândirea unei minți mai deschise vine și flexibilitatea și dorința de a face față situațiilor dificile în loc de a le evita.

 

Urmează regula de aur a improvizației și spune ”da, și ”!

În concluzie, o dată pe săptămână fă-ți timp pentru tine: să te relaxezi, să râzi, să socializezi și totodată să înveți despre tine și cum să relaționezi/ comunici mai bine cu cei din jurul tău. Urmează prima regulă a improvizației și spune ”da, și…”,  și însemnând că participi activ la propunere, iei inițiativa, îți asumi un risc.

Nu uita: următoarea clasă de improvizație marca Oana Pocan și Studio Impro începe la 5 septembrie 2022. Vei înțelege cu adevărat modul în care regula „da, și” a improvizației poate și ar trebui să fie aplicată în viața ta de zi cu zi. Detalii găsești aici

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://studioimpro.ro/wp-content/uploads/2020/04/Asset-3-1.png);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}