Ce este improvizația teatrală pentru companii

Ce este improvizația teatrală pentru companii

Mulți oameni se întreabă adesea în ce constă o formare în…Improvizație, în cadrul companiilor? Iar majoritatea au câteva preconcepții în legătură cu ce ar fi improvizația teatrală. Când o echipă dintr-o companie aude că va face „antrenament de improvizație”, poate avea o reacție de genul: ”cui i-a venit o asemenea idee…!?” Apoi membri echipei se întreabă, rând pe rând, dacă ”trebuie” să fie amuzanți, să joace pe o scenă și, mai ales!, cam cât de departe pot ieși înafara zonei lor de confort. Apoi se instalează panica. Gândul de a fi pe scenă, sub lunina reflectoarelor, cu așteptarea de a fi amuzant(ă) poate fi foarte înfricoșătoare…

 În lumea comediei, improvizația tinde să fie rapidă, spirituală, amuzantă și puțin exagerată. Interpreții joacă personaje exagerate pentru a capta și menține atenția publicului. Și chiar dacă în mod cert improvizația teatrală poate învăța membri unei echipe cum să fie amuzanți, există mai ales beneficii semnificative atunci când abilitățile generale învățate în improvizație sunt aplicate în lumea afacerilor. Acest articol va oferi o viziune mai clară asupra îmbunătățirilor pe care Improvizația le poate oferi chiar și celei mai unite și funcționale echipe!

Beneficiile improvizației teatrale pentru companii

 Improvizația pentru scenă se învârte în jurul utilizării conceptului „Da, și..” pentru a spune o poveste împreună, în momentul de față. Actorii care improviză învață să asculte, să susțină și să construiască pe ceea ce aduc în discuție colegii lor de distribuție. Când acest concept este aplicat lumii corporative, echipele văd, în general, îmbunătățiri în domenii precum: ascultare, comunicare eficientă,  sprijinirea colegilor de echipă, brainstorming, gândirea liberă, asumarea de șanse.

Atelierele de formare în Improvizație pentru companii se concentrează pe a învăța adulții cum să se joace din nou. Jocul ne învață cum să fim mai buni comunicatori, cum să ascultăm și să sprijinim și cum să ne conectăm mai bine la nivel uman. Abilitățile soft învățate și perfecționate la clasele de Improvizație vor schimba fiecare interacțiune pe care o are o echipă, ajutându-i să găsească mai multe conexiuni, să exploreze mai multe posibilități și să descopere mai multă plăcere în muncă și în viață.

Ajutor pentru companii, prin improvizație

 Printr-o planificare prealabilă, actrița și profesoara Oana Pocan și trainerii în Improvizație din echipa Studio Impro pot proiecta ateliere personalizate care abordează în mod specific punctele dureroase actuale ale unei echipe din cadrul companiei tale. Spre exemplu:

  • Munca în echipă și colaborarea
  • Abilitățile de ascultare și observare
  • Generarea de idei (fără judecată)
  • Abilitățile de comunicare și vorbire în public
  • Încrederea în sine
  • Gândirea creativă/inovatoare
  • Interacțiuni de susținere în echipă
  • Adaptarea și adoptarea rapidă a schimbărilor
  • Prezența și atenția, pentru a reduce stresul

Poate participa oricare dintre compartimentele companiei, începând de la Management,  Financiar/Contabilitate,  Resurse Umane, până la Marketing sau Relația cu clienții etc.

Cursurile oferite de Oana Pocan și Studio Impro pot avea loc la sediul companiei sau la studioul Impro, pot dura de la 1 la 3 ore și pot atinge oricare dintre subiectele de mai sus și multe altele.

Se predă învățarea bazată pe abilități, într-un mod foarte practic. Implicarea angajaților într-un mod distractiv („divertisment educațional”), le permite echipelor să-și lase jos armura și să participe cu adevărat la niște lecții ce le vor rămâne în memorie deoarece sunt înrădăcinate în interacțiuni memorabile cu toți cei din „cameră”.

Caracterul interactiv al claselor de Improvizație se pretează pentru grupuri de 6 până la 20 de participanți. Grupurile mai mari pot fi împărțite pentru a avea două sau mai multe ateliere de lucru simultan. O altă opțiune pentru grupuri mari este să participe la o clasă de prezentare a Improvizației în care participanții vor deprinde teoria improvizației, dar nu vor avea ocazia să întruchipeze lecțiile prin joc.

Modulele pe subiectele de mai sus pot fi combinate în mai multe moduri pentru a răspunde nevoilor specifice ale oricărei echipe. Dacă sunt și alte lucruri pe care ați dori să le abordați, contactați-ne la studioimprocluj@gmail.com  și putem personaliza un modul special, pentru a le rezolva.

Și nu uitați: clasele de Improvizație sunt practice și se desfășoară într-o atmosferă relaxa(n)tă, unde nu lipsește umorul!

Realizările lui ”Da, și..”

Deschideți ușa către gândirea creativă, inovatoare. Conceptul de ”Da, și..” stimulează generarea de idei și scade sentimentele de judecată și conștiința de sine. Brainstormingul are loc incomparabil mai ușor atunci când fiecare idee este binevenită și susținută. Și, deși nu vor fi folosite toate ideile, a permite echipelor să se simtă confortabil contribuind în mod liber stimulează adesea o colaborare sporită și duce la idei care altfel nu ar fi apărut niciodată. Inițiativele au întotdeauna mai mult succes atunci când se nasc și evoluează din efortul echipei, deoarece nivelul de acceptare crește atunci când oamenii simt că au contribuit la proces.

Când oamenii se simt auziți, sunt mai implicați. Atunci când sunt mai implicați, sunt mai productivi și mai implicați în misiunea companiei. Ei devin ambasadori loiali ai brandului și vor recomanda adesea alți angajați buni sau alți clienți, pentru că se simt apreciați. Toate acestea (și) cu ajutorul Improvizației teatrale!

(sursa: momentimprov.com)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://studioimpro.ro/wp-content/uploads/2020/04/Asset-3-1.png);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}