Legătura dintre succesul în business și improvizație

Legătura dintre succesul în business și improvizație

Ai crezut că improvizația nu are ce căuta într-un business? Mai gândește-te o dată! De fapt, abilitățile de improvizație se pot aplica în multe domenii ale vieții, inclusiv afaceri, educație, arte și mass-media. Improvizația îi învață pe oameni să lucreze împreună, să se sprijine unul pe altul, să spună „da” ideilor bune și să avanseze către un obiectiv comun.

Călătoria antreprenorială poate fi presărată cu experiențe care te fac să te simți inconfortabil(ă) și, uneori, chiar jenat(ă). Dacă și tu ai trecut prin așa ceva, iată antidotul: adu-ți echipa (sau doar pe tine) la un curs de improvizație. Serios! Vei ajunge să identifici câteva corelații cheie între etapa de improvizație și afacerea ta. Și poți face înscrierea foarte ușor, printr-un scurt email la la studioimprocluj@gmail.com , unde echipa Oanei Pocan te primește cu brațele deschise, te ascultă și poate personaliza un modul special de improvizație, croit pentru nevoile tale / afacerii.

Improvizația, pe scurt

Improvizația este o formă de teatru live în care intriga, personajele și dialogul unui joc, scenă sau poveste sunt inventate pe moment. Improvizând, participanții învață să lucreze împreună, să se sprijine unul pe altul, să spună „da” ideilor bune și să avanseze către un obiectiv comun.

Companiile pot folosi formarea în improvizație pentru a crește moralul echipei și pentru a încuraja o mai bună colaborare și acceptare a schimbării, la locul de muncă. Pentru majoritatea companiilor, acest proces începe ca un atelier privat de improvizație. Acolo, artiștii de improvizație cum e Oana Pocan împărtășesc abilitățile pe care le-au învățat pe scenă și demonstrează cum aceste abilități te pot ajuta și pe tine, în situațiile de zi cu zi.

Printr-o combinație de cursuri pentru adulți, pentru copii, ateliere corporate, activități de informare pentru diferite grupuri și spectacole publice la teatru sau chiar apariții în filme, Oana Pocan alături de echipa ei de Studio Impro împărtășește puterea improvizației cu comunitatea din Cluj sau din țară.

Șase sfaturi cheie din improvizație, de aplicat în afaceri

  1. Renunță la propria idee…dacă nu se potrivește situației.

Dacă cineva contribuie cu o idee nouă, dar care prinde și îndepărtează grupul de ideea ta inițială, este acceptabil. Regula de bază în improvizație este să spui: „Da, și . . .” la idei noi, fără a încerca să tragi oamenii înapoi la vechiul concept. Așa cum explică experții în improvizație, „a veni cu o idee puternică este grozav, dar dacă împrejurările cer ca ideea ta să se schimbe și reziști acelei schimbări, te îneci în propria apă. Fii pregătit să renunți la ideea ta originală și să lași lucrurile să evolueze.”

  1. Nu acapara lumina reflectoarelor.

Petrece mai mult timp ascultându-i pe ceilalți oameni și construindu-și ideile, în loc să îi forțezi să te asculte ei pe tine și să îți folosească ideile tale tot timpul. În fond, ascultarea ideilor altora este fundamentul colaborării. Dacă ești singur în afacere e una, dar dacă ai nevoie de o echipă sănătoasă și funcțională, atunci ai face bine să îi asculți pe cei din jurul tău.

  1. Ascultă cuvântul „nu” și vezi dacă apare prea mult.

A spune „nu” coboară moralul oamenilor din echipa ta? Dacă întâmpini această situație, încearcă să spui „da” ideilor bune, mai degrabă decât să renunți la idei pentru că nu sunt suficient de bune. Este o nunață, dar asta va ridica cu siguranță moralul echipei întrucât a fi pozitiv creează o atmosferă în care orice devine posibil (comparativ cu a fi negativ ceea ce creează o atmosferă în care nimic nu este posibil). Așa că e suficient să îți pui întrebarea: ce fel de atmosferă îți dorești la compania ta?

  1. Nu stabili niciodată punctul final al unui proiect înainte de a începe lucrul.

Dacă definești produsul final la începutul unui proiect, îți poți tăia șansa de a veni cu idei grozave și soluții inteligente. Permite-ți flexibilitate și ție și echipei și vezi unde poate ajunge un proiect, pentru că uneori nu știi unde se duce până când nu începi. Pivotările (ca în sport 😊 ), redirecționarea și modificările de tot felul sunt o parte sănătoasă a procesului. Unii ar putea considera acest lucru ca fiind haotic, dar ceea ce înseamnă cu adevărat este că liderul este autentic și lasă oamenii implicați în proiect să-și construiască ideile.

  1. Eșecul este o șansă de a crește..

Eșecul îți oferă oportunitatea de a învăța din greșelile tale. Nici actorii de improvizație nu au urcat pe scenă și au devenit pe loc niște interpreți încrezători. Pentru a ajunge la acel stadiu este nevoie inclusiv de pași greșiți și erori de tot felul. Încrederea nu este un produs al perfecțiunii, ea vine din acceptarea propriilor defecte și a pașilor greșiți, conform experților.

  1. Poți alege să fii un ajutor, nu o piedică.

Chiar dacă jobul tău presupune să pui o barieră în fața oamenilor, poți alege să fii un ajutor, nu o piedică. E de ajuns să exersezi să spui „da și . . .” oamenilor, susținându-le ideile și fiind suficient de flexibil pentru a continua împreună. „Ideile grozave nu sunt spuse prea des de angajați, deoarece cultura companiilor nu este receptivă la ele”, spun actorii de improvizație care lucrează cu oamenii din companii. Dar dacă creezi o cultură care să susțină discuția despre ideile mari, chiar dacă acestea nu sunt în cele din urmă realizabile, este minunat. Dacă renunți întotdeauna imediat la ideile oamenilor, atunci în cele din urmă ei vor înceta să le mai propună.

Succesul în business vine atunci când oamenii lucrează împreună, se sprijină unul pe altul, spun „da” ideilor bune și avansează cu încredere către un obiectiv comun, iar toate astea se pot învăța prin …Improvizație. Scrie-i Oanei Pocan despre tine și compania ta, la studioimprocluj@gmail.com

(sursa: entrepreneur.com)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://studioimpro.ro/wp-content/uploads/2020/04/Asset-3-1.png);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}