Cum poate un curs de improvizație să stimuleze dezvoltarea abilităților esențiale de afaceri

Cum poate un curs de improvizație să stimuleze dezvoltarea abilităților esențiale de afaceri

Cei mai mulți dintre noi ar spune că locul teatrului de improvizație este pe scenă, în cadrul unor spectacole. Însă, în ultimii ani, acest tip de teatru este tot mai folosi ca instrument pentru dezvoltare și este predat în domenii diverse, cum ar fi cel de afaceri. De ce? Dintr-un motiv foarte simplu: întrucât s-a constatat că improvizația poate îmbunătăți abilitățile de afaceri.

În teatrul de improvizație, participanților li se oferă sugestii sugestii din public și, pornind de la acestea, ei trebuie să imagineze scenarii și povești. Este o formă de divertisment care se practică de ani de zile și devine tot mai populară. Dar hai să vedem de ce experții susțin că atelierele de improvizație pot îmbunătăți abilitățile de afaceri, potrivit baltimoreimprovfestival.org

Înveți să înțelegi limbajul corpului

În cadrul unui curs de improvizație înveți despre diferite limbaje ale corpului. De data aceasta nu mai este suficient să îți folosești cuvintele pentru a descrie o scenă sau a spune o poveste, ci înveți să te exprimi și prin limbajul corpului tău.

Indiciile nonverbale precum postura, gesturile, contactul vizual s.a. spun multe despre cum te simți tu și interlocutorul tău. Să înțelegi limbajul corpului persoanelor cu care lucrezi la birou sau cu care ai întâlniri și discuții de afaceri, poate fi foarte util iar câteodată – când trebuie să schimbi strategia pe loc -, chiar salvator. Cu alte cuvinte, un curs de improvizație te va pregăti pentru momentul în care vei avea o întâlnire de afaceri și vei fi capabil(ă) să înțelegi modul în care ceilalți participanți îți receptează ideile, observându-le limbajul corpului.

Îți dezvolți capacitatea de ascultare

În improvizație, ascultarea este vitală întrucât ai nevoie să auzi fiecare mic detaliu pentru a putea să construiești o întreagă scenetă pe baza unei sugestii date de un coleg de scenă. Practic, răspunsul tău trebuie să cuprindă toate ideile antevorbitorului tău să să le continue, în funcție de imaginația ta. Deci, dacă nu asculți, nu vei putea performa bine; iar cursurile de improvizație exact asta fac: te învață cum să fii un bun ascultător.

În mod similar, atunci când faci afaceri, trebuie să fii un bun ascultător pentru a înțelege perspectiva celui din fața ta, iar înțelegerea și conectarea cu nevoile interlocutorului te va ajuta să iei decizia corectă. De asemenea, dacă îți crești capacitatea de ascultare îți crești și capacitatea de persuasiune și astfel poți să îți promovezi propriile idei de afaceri în fața interlocutorilor tăi.

Înveți să îți expui mai convingător propria perspectivă

Haideți să luăm trei situații, citate de baltimoreimprovfestival.org

Să zicem că ești un expert în finanțe și trebuie să comunici informații legate de cifre și să îți convingi auditoriul. Clar va fi necesar să vorbești cu încredere, să convingi și să îți duci la bun sfârșit misiunea, pe această team atât de sensibilă pentru toți oamenii: banii. La cursul de impărovizație înveți cum să îți dezvolți abilitatea de a vorbi cu încredere, astfel încât să îi poți convinge pe alții.

O altă situație în care te poți afla atunci când ești la birou cu colegii sau într-o întâlnire de afaceri cu partenerii este să primești o întrebare neașteptată sau să te trezești ”tărât” într-o conversație improvizată. Ei bine, un curs de improvizație te va ajuta să fii confortabil(ă) în situațiile de genul acesta, pentru care nu erai pregătit, și să le gestionezi cu brio.

O a treia situație în care mulți dintre noi se panichează este atunci când ne aflăm în timpul unui interviu pentru o slujbă și ne confruntăm cu cu o întrebare incomodă. Luând cursuri de improvizație vei învăța cum să faci față acestui tip de situație și cum să te descurci mai bine la orice interviu, chiar și la televiziune 😊.

Înveți cum să pui umărul la construcția echipei

La cursurile de improvizație este vorba despre exerciții făcute în grup. Practicând acest lucru te va ajuta să înveți despre team building. Iar în afaceri, team building-ul este foarte important. Iată cum improvizația, departe de a rămâne doar un element esențial al setului de instrumente al actorului, devine de nelipsit din trusa de business, indiferent de domeniu.

La ce să te aștepti de la un curs de improvizație

Poți să te aștepți să scapi de frica (naturală, de altfel!) pe care o simți și tu, cel mai probabil, atunci când te afli undeva și trebuie să vorbești fără un scenariu sau un text tipărit, în fața unor străini. Cursul de improvizație te ajută să întorci situația în favoarea ta, să înveți din această provocare și să elimini frica de a te afla ”în lumina reflectoarelor”.

Apoi, poți să te aștepți să cunoști oameni noi, care vor fi prietenoși cu tine. Cursurile de improvizație atrag oameni din medii diferite, care includ artiști, profesori, medici, contabili oameni de afaceri s.a. Vei găsi atât oameni zgomotoși, încrezători în sine cât și persoane timide și rezervate. Astfel, poți întâlni cu ușurință pe cineva cu o personalitate care se potrivește cu a ta. Reține că aceste cursuri de improvizație sunt potrivite pentru orice vârstă, inclusiv pentru copii.

Buna dispoziție va fi un alt factor pe care îl vei găsi la un curs de improvizație. Sesiunile sunt pline de exerciții distractive, unele individuale iar altele în perechi. Poți face parte chiar și dintr-o poveste care presupune să ai un rol într-un grup mai mare. Oricum ar fi, cu siguranță te vei bucura să faci aceste exerciții și să te simți din nou copil, liber, încrezător și zâmbitor.

Scenariile diverse sunt elementul ”picant”, dacă vrei. Trainerul de improvizație va lansa scenarii diferite și tu va trebui să acționezi în funcție de acestea, de exemplu, o conversație între două sau mai multe persoane pe o bancă sau un personaj dintr-o scenă în pădure.

Cert este că vei face lucruri noi în fiecare zi, în cadrul cursurilor de improvizație. Iar după finalizarea unui asemenea curs, vei descoperi că ai devenit o altă persoană. Încrederea pe care o dezvolți aici te va ajuta cu siguranță, atât în viața personală cât și în afaceri. Așa cum s-a întâmplat cu mulți dintre cursanții Oanei Pocan și Studio Impro. Te poți înscrie la curs trimițând un emai la studioimprocluj@gmail.com

 

 

 

(sursa: baltimoreimprovfestival.org )

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://studioimpro.ro/wp-content/uploads/2020/04/Asset-3-1.png);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}