Top 5 trucuri de improvizație pe care le poți aplica în afacerea ta

Top 5 trucuri de improvizație pe care le poți aplica în afacerea ta

Îți mai aduci aminte câte momente de stânjeneală, nesiguranță și descurajare ai experimentat odată ce ai devenit antreprenor/antreprenoare? Poate puține sau poate mai multe…fie în timpul recrutărilor, al interviurilor, al prezentărilor susținute în fața echipei tale sau a unui public necunoscut, sau în timpul unor sales pitch. Cert este că ai fi putut să treci mai ușor peste toate aceste momente sau chiar să încetezi să le mai ai, dacă ai fi știut ce instrumente să folosești.

Încearcă asta: vino singur sau împreună cu echipa la un curs de improvizație. Știm, poate suna simplist…improvizație, teatru…dar nu trebuie să ne crezi pe noi! Uită-te la ce scriu cursanții de Improvizație cărora, aproape fără excepție, după câteva sesiuni, le devin clare cel puțin câteva corelații cheie între improvizație și afacerea lor.

 

Să începem cu începutul

Știi deja că improvizația este o formă de teatru live în care intriga, personajele și dialogul sunt inventate pe moment. Poate fi vorba despre un joc, o simplă scenă sau o poveste întreagă… ceea ce contează cu adevărat este că participanții învață să lucreze împreună, să se sprijine unul pe altul, să spună „da” ideilor celorlați și să avanseze către un scenariu (obiectiv) comun.

Abilitățile de improvizație, odată dobândite, pot fi folosite în multe domenii ale vieții, inclusiv afaceri, educație, arte și chiar jurnalism. Dacă tu înveți cum să nu mai cazi pradă momentelor de nesiguranță și descurajare poți folosi mai apoi tehnicile de improvizație pentru a crește moralul echipei și pentru a-i încuraja pe membri acesteia să colaboreze mai bine și să accepte schimbarea. La un curs de improvizație trainerul îți împărtășește abilitățile pe care le-a învățat pe scenă și îți arată cum anume te pot ajuta aceste abilități în situațiile cu care te confrunți în viața de zi cu zi.

 

5 trucuri pe care le poți aplica în afacerea ta

Fie că dorești să te familiarizezi cu instrumentele improvizației, fie că ești deja participant începător, intermediar sau avansat și dorești să obții informații noi, vei putea folosi aceste trucuri. Ele au fost spicuite de noi dintr-o resursă unică, un Ghid al Improvizației cu 101 trucuri, strategii și instrumente colectate de la teoreticieni si practicienti renumiti ai Teatrului de Improvizație precum Keith Johnstone, Viola Spolin, Del Close și alții; ghid publicat de improvclassesandcoaching.com

 

Renunță la ideea ta grozavă și ascultă-i pe ceilalți

Dacă crezi că ai o idee grozavă, află că nu există idei grozave prin definiție. Doar după ce o pui în practică se dovedește dacă o idee a fost grozavă sau nu. Cu alte cuvinte, meritul ei se bazează pe răspunsul pe care îl primește și tu nu poți ști asta dinainte.

Dacă însă rămâi blocat la ideea ta și insiști să o impui, se pot întâmpla următoarele lucruri:

Nu mai ești atent; scapi din vedere ceea ce se întâmplă și nu asculți cu adevărat.

Când în sfârșit îți expui ideea, nu se va potrivi cu evoluțiile care tocmai au avut loc sub nasul tău și tu nu le-ai văzut. Și vei fi dezamăgit de rezultatele obținute cu ideea ta.

Truc: atunci când ai o idee pe care o crezi genială, poate cel mai important este să renunți la ea! Și să îi aculți cu adevărat pe ceilalți și ideile lor, pentru că ascultarea este baza colaborării.

 

Fii pozitiv(ă)!

Oamenii pot fi niște adevărate caractere negative, exact ca în filme. Adesea, credem că devenim interesanți fiind negativi, certându-ne, supărându-ne, întreținând un conflict. În fapt, o asemenea atitudine nu face decât să închidă discuțiile, dându-le o turnură prea puțin interesantă, cu un final închis.

Truc: poți începe să fii fericit, entuziasmat, încântat! Totul e minunat iar publicul tău va adora atitudinea asta!

 

Învață să folosești contactul vizual

Contactul vizual este parte a limbajului corpului și are un impact incredibil. Primul lucru pe care îl poți schimba este să devii conștient de contactul vizual. Folosește-l ca mijloc de a transmite un mesaj despre cine ești și care este relația ta cu persoana cu care interacționezi.

Ai un contact vizual puternic? Te uiți des în altă parte? Clipești mult? Ai tendința să te uiți mai mult la o persoană decât la alta/altele? Ce crezi că spun astea despre tine?

În plus, dacă interacționezi cu un public, învață să faci contact vizual cu toată lumea, într-un mod care să-i facă să se simtă văzuți pe fiecare în prte. Există o combinație de contact vizual și expresie facială care îi determină pe cei la care te uiți să se simtă văzuți și băgați în seamă.

Truc: niciodată să nu te uiți doar la anumite persoane din public pentru că oamenii pe care îi ignori se vor simți ciudat și ignorați.

 

Acceptă necunoscutul și descoperă unde duce

Necunoscutul ar trebui să fie doar atât… necunoscut! Dacă știi unde te duce, nu mai este necunoscut ci… cunoscut.

Să presupunem că ești într-o întâlnire cu șeful tău. Te uiți la el și îi spui: „Am avut o revelație pe care trebuie să ți-o spun…” Nu știi încă care va fi revelația ta dar ai încredere în mintea ta că o să vină cu una. Așa funcționează, o persoană în mișcare rămâne în mișcare.

Truc: Ai încredere! Permite-ți flexibilitate pentru a vedea unde poate ajunge un proiect. Ezitările, redirecționarea și modificările sunt o parte sănătoasă a procesului prin care trece orice proiect bine făcut. Deși unii ar putea vedea acest stil de lucru ca fiind haotic, ceea ce arată el cu adevărat este că acești lideri sunt …organici și lasă lumea să-și ghideze propriile idei.

 

Ia lecții de dicție

Vocea ta transmite o mulțime de informații despre cine ești. Ea influențează ce simt oamenii despre tine, înainte de a termina tu prima propoziție. Este un instrument, un instrument muzical chiar. Așa că este bine să înveți cum să-l folosești cât mai inteligent. Învață cum să te joci cu tonul, tonalitatea, ritmul. De asemenea, este util să urmezi câteva cursuri de mișcare, poate chiar de dans.

Truc: împreună – improvizația, dicția și mișcarea – pot contribui la creșterea capacității tale de a comunica, în orice context, la firmă sau acasă și implicit la succesul afacerii tale!

 

Poți începe cu un curs de improvizație sau dicție marca Oana Pocan și Studio Impro printr-un simplu mesaj cu dorința ta.

 

 

 

(surse: improvclassesandcoaching.com, entrepreneur.com)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://studioimpro.ro/wp-content/uploads/2020/04/Asset-3-1.png);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}