Scurt Istoric

 • 1
  19 – 21 iunie 2015
  Atelier pentru elevi de gimnaziu și liceu “Metoda Viewponts – Un dans improvizat în timp și spațiu” în cadrul Festivalului Național de Teatru Teatru-Fest, ediția a IXa, Băișoara
 • 2
  12 – 14 iunie 2015
  Atelier de Improvizație pentru elevi în cadrul Festivalului național de teatru în limba engleză, ediția a XVa, Cluj-Napoca
 • 3
  5 – 7 aprilie 2015
  în Săptămâna Altfel
  Ateliere de Improvizație pentru liceenii Colegiului Național Economic “Andrei Bârseanu”, Brașov
 • 4
  7 martie – 30 mai 2015
  Curs de improvizație pentru copii, la Dej.
 • 5
  6 martie 2015
  Workshop-ul “Introducere în PEM” condus de însuși creatorul metodei de accesare a emoțiilor Perdekamp, dl. Stephan Perdekamp și președinta organizației Internaționale PEM, dra Sarah Victoria, din Germania.
 • Pentru prima dată în România această metodă a fost explorată și experimentată de non-actori.
 • 6
  2 noiembrie 2014 – 15 decembrie 2014
  ateliere susținute pentru profesori din județul Cluj, mediu urban și rural în cadrul proiectului pilot “Creativitate și excelență în învățământul preuniversitar- dezvoltarea de curriculum național în domeniul impactului teatrului în educație”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean al jud. Cluj, la inițiativa Ministerului Educației Naționale, Direcția Generală Educație și Învățare pe Tot Parcursul Vieții.

Echipa noastra

Team member
Oana Pocan
Actriță / Lect. Univ. Dr. / Trainer / Consilier de dezvoltare personală - Art Consiliere
Mi-am început cariera ca actriță după terminarea facultății (Fac. De Litere – secția Teatru), însă am profesat doar câțiva ani în această calitate.
Am experimentat pentru o scurtă perioadă de timp statutul de șomer, agent de asigurări de viață, agent imobiliar și chiar de animator la petrecerile de copii. Nevoia de cunoaștere și creștere profesională m-a îmboldit și mi-am completat studiile cu un masterat de Artă teatrală și spectacologie (UBB) și Studii Aprofundate de Comunicare si Relații publice (SNSPA- București). Intrarea în învățământul universitar a deschis o nouă perspectivă: pedagogia teatrală.
Formarea ca educator a presupus (și presupune, în continuare) învățare continuă.
Participarea la stagiile internaționale de pregătire (Danemarca, Polonia, Serbia) a însemnat o nouă etapă de dezvoltare pentru mine, mai profundă. Întâlnirea cu alte culturi, cu alte mentalități, cu teatru ca laborator a dat un nou impuls evoluției mele ca om, în primul rând.
Am re-descoperit relația dintre actorie și ființa umană. Dezvoltarea mea profesională s-a împletit într-un mod atât de armonios și firesc cu dezvoltarea mea personală, cu nevoia mea de creștere. Tehnicile și instrumentele de pregătire profesională ale actorului sunt un mijloc extraordinar de autocunoaștere, de descoperire a limitelor personale. Dar totodată găsești și soluțiile să depășești blocajele.
În mod mai mult sau mai puțin firesc a apărut nevoia de a aprofunda științific legătura dintre teatru – psihologie (comportament uman).
Doctoratul a venit la momentul potrivit și m-a ajutat foarte mult să descopăr legătura dintre psihologie și teatru în general, dintre psihologia umanistă și improvizație în particular, să descopăr teatrul ca mijloc de dezvoltare personală. După un internship de 2 ani la Personact – Centru de modelare a personalității și obținerea doctoratului, având ca subiect de cercetare “Antrenamentul actorului și dezvoltarea personală.
Consecințe benefice în practica socială”, am prins curaj și în 2015 am înființat Studio Impro. Aici susțin cursuri și ateliere de dezvoltare personală și profesională prin instrumente și tehnici teatrale, pentru copii și adulți. Ultima calificare obținută aceea de Consilier de dezvoltare personală – Art consiliere, obținută in februarie 2020 a deschis o nouă perspectivă de dezvoltare pentru mine.
Programele pe care derulăm la Studio Impro vizează îmbunătățirea abilităților de comunicare, stimularea creativității, spontaneitatea și lucrul în echipă.
Te aștept să ne cunoaștem și să “creștem” împreună !
Team member
Ligia Cremene
Professional Coach&Trainer, consultant de resurse umane și dezvoltare organizațională
Lucrez cu oameni care îşi asumă creşterea şi care vor o schimbare conştientă. Cu oameni care înţeleg că schimbarea este un proces – uneori presărat cu elemente magice, revelaţii şi clicuri existenţiale – totuşi un proces.

Conferențiar universitar, Life Coach & Master Practitioner certificat în metoda Kutschera-Resonanz®, parteneră a Institutului Kutschera din Viena.

Abordarea mea este una interdisciplinară, integrativă, bazată pe cele mai recente descoperiri din neuroştiinţe. Ajut oamenii să se descopere în profunzime, să-şi deblocheze potenţialul şi să-şi trăiască viaţa cu sens.

Lucrez cu clienții pe teme de optimizare personală și relațională, managementul schimbării, motivație, educație și creativitate, sănătate, echilibrare emoțională, orientare profesională, recuperare psiho-emoțională post-traumă, eliminare ticuri, fobii.

Team member
Lia Cioară
Sunt absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi am lucrat în domeniul economic aproximativ 10 ani. În 2011 am avut primul contact cu improvizaţia teatrală fiind cursant la Atelierul de Improvizaţie susţinut de actorii Cristina Pardanschi şi Cornel Răileanu din Cluj Napoca. Aici mi-am descoperit înclinaţia și dorinţa de a continua în direcţia terapiei prin joacă și a terapiei prin artă. Latura care m-a atras cel mai tare în improvizaţie a fost, aşadar, cea terapeutică.

Pe parcursul atelierelor m-am redescoperit și viaţa mea, atât cea profesională cât şi cea personală, a devenit mai bogată.

Am absolvit şi alte cursuri de formare în lucrul cu copii, obţinând calificările de “animator centre de vacanţă” şi de “lucrător prin arte combinate”. Am făcut voluntariat în cadrul a diferite organizații cu activităţi de educaţie nonformală. Printre care cele mai recente se numără organizațiile Noi Orizonturi și Dog Assist. Aici am lucrat atât cu copii tipici cât şi cu copii cu dizabilitaţi (cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani).

Din primăvara lui 2015 am susţinut alături de dr. Oana Pocan la Studio Impro, Cursul de Improvizaţie teatrală pentru copii (grupa de vârstă 7- 9 ani).

Team member
Elena Ramona
În 2016 am descoperit că am două pasiuni: vocea şi copiii. Astfel, am început să mă înscriu, treptat, la cursuri pentru a mă dezvolta în aceste domenii.

În 2017 am absolvit un curs de Voice over la Bucureşti, apoi am urmat mai multe cursuri de dicţie. Tot în 2017 am devenit membru în Toastmasters Cluj, unde îmi exersez săptămânal abilităţile de Public Speaking şi Leadeship. Toată această pregătire mi-a adus în 2018 locul 1 la Gala 5MS pentru cel mai bun discurs şi oportunitatea de a fi vocea din reclame, în diverse proiecte.

Am descoperit că îmi place să lucrez cu copiii la petrecerile unde mă transformam în diverse personaje, ca animator.

Activităţile de voluntariat la care am participat în cadrul unui centru de copii m-au determinat să îmi doresc să îi înţeleg mai bine şi astfel m-am înscris la un curs de Educator specializat pe care l-am absolvit în 2018.

În prezent sunt studentă la Masteratul European pentru protecţia copilului.